Nagrobni spomeniki

Nagrobni spomeniki se najprej razlikujejo glede na velikost in način pogreba (krsta, žara). Končna izvedba zagrobnika je odvisna od vaših želja. V nadaljevanju si lahko ogledate nekaj primerov različnih vrst spomenikov na grobovih.

ENOJNI nagrobni spomeniki

Slovenska pokopališča imajo zelo različne mere grobnih prostorov. Enojni nagrobniki so narejeni za posamezno krsto in spadajo med klasične spomenike.

ŽARNI nagrobni spomeniki

Žarni spomenik ima običajno manjše mere in ima vnaprej vgrajeno žarno nišo. Oblikujemo ga kot klasičnega, le da moramo biti pozorni na nekaj stvari: dimenzioniranje nagrobnika in dodatkov (lučke, vaze,...) - velikost in vrsta črk - količina elementov. Najpogostejše napake so, da je na nagrobniku preveč elementov, so preveliki, je nagrobnik premajhen ali prevelik.

DRUŽINSKI nagrobni spomeniki

Dvojni oz. družinski spomeniki so kot enojni, le da imajo prostor za dve krsti, ki običajno ležita vzporedno, ali pa za več žar. Spadajo pod klasične nagrobnike, ki spadajo v klasičen grobni prostor.

OBNOVA starih grobov

Nagrobniki so skozi celo leto izpostavljeni različnim vremenskim vplivom. Skozi leta se še tako trd kamen spremeni. To vpliva na izgled in naleganje kamnitih delov groba. Zato je potrebno nagrobne spomenike sčasoma obnoviti.

NAPISI za spomenike

Napisi na nagrobniku so lahko izklesani, zlateni, lahko pa izbirate med različnimi reliefnimi črkami, ki jih vkomponiramo v primeren končni izgled groba.


Vaze, elektronske sveče, lasersko gravirane fotografije, razni reliefni motivi, ...

KAMNOSEŠTVO ERJAVEC d.o.o.
Mahovnik 76
1330 Kočevje, Slovenija

Davčna št.: SI89990315
Matična št.: 6466311000

Kontaktirajte nas:
031 889 757 (Matej)
041 338 163 (Aleš)
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

© Kamnoseštvo Erjavec d.o.o. Vse pravice pridržane.