Z znanjem,
kvaliteto in srcem.

Alojzij Erjavec

Aleš Erjavec

Alojz Erjavec

Matej Erjavec

Kontaktirajte nas

Pokličite Kamnoseštvo Erjavec Kočevje ali nam pošljite sporočilo. Na podlagi izkušenj vam bomo svetovali o najboljši izbiri, vaših željah in kako to uresničiti. Dogovorili se bomo za ogled ali sestanek.


031 889 757 (Matej)
041 999 999 (Aleš)
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

ponedeljek - petek
8h - 16h
(oziroma po dogovoru)

Že tri generacije kamnosekov

Družinska tradicija kamnoseštva se je pričela z dedkom Alojzom (roj. 1919) že daljnega leta 1965. Danes Kamnoseštvo Erjavec iz Kočevja ustvarjata izučena kamnoseka in restavratorja, brata Aleš in Matej, pod mentorstvom očeta Alojza (roj. 1955).

Njihovo odlično poznavanje tehnologije obdelave kamna, pozornost za detajle in vztrajnost so ključ do vrhunske izvedbe in izpeljave vsakega projekta od ideje do končne postavitve na lokaciji.

Vseskozi vlagajo v novo tehnološko opremo in pridobivajo nova znanja. Na ta način ohranjajo konkurenčnost in dvigujejo dodano vrednost za končne stranke.

Ded se je izučil te obrti pri kamnoseku v Štalcerjih pri Kočevju. V tistem času se je vsa proizvodnja izvajala na prostem. Najprej je začel s proizvodnjo betonskih izdelkov, kjer se je izvajalo betoniranje in ročno brušenje. Kasneje je prešel na obdelavo marmorja in granita.

Alojzij Erjavec (roj. 1955) je prevzel vodenje podjetja leta 1980. Tega leta sta skupaj z očetom zgradila stanovanjsko hišo z delavnico za obdelavo naravnega kamna. Pričelo se je vlagati v napredno strojno opremo, ki je omogočila, da so se lahko lotili zahtevnejših projektov, manj zahtevne pa izdelali še bolj kakovostno.

Lokacija podjetja je od samega začetka ista, in sicer Mahovnik 76 pri Kočevju. So edini kamnoseki na širšem območju Kočevske - od meje s Hrvaško na Kolpi do Velikih Lašč, Sodražice in Novega mesta.

Kamnoseštvo Erjavec se ponaša z ohranjanjem tradicije izdelave izdelkov iz kamna. Izdelki iz kamna so trajne narave, zato poseben pomen dajejo nadzoru kakovosti skozi celoten proces - od nabave materialov, proizvodnje, montaže in vzdrževanja.

Za vas so vedno odprti za nasvet in odzivni za hitro ter kvalitetno izvedbo.

Z znanjem, kvaliteto, srcem.

Aljoz, Aleš in Matej Erjavec


Predstavitev kamnoseških mojstrov

Alojzij Erjavec

kamnoseški mojster, prokurist

sodeluje v podjetju Kamnoseštvo Erjavec s svojimi več kot 40 let delovnimi izkušnjami na področju obdelave kamna. Vsa leta je zaposlen v družinskem podjetju, tako da ima za sabo že veliko referenčnih izdelkov obdelave kamna. V podjetju je odgovoren za sprejem strank in svetovanje, nabavo materiala in repromateriala ter ostalih poslov.

Aleš Erjavec

kamnoseški mojster in restavrator, direktor

je odgovoren za delo v proizvodnji in na terenu, logistiko, projektiranje izdelkov, sprejemanje strank, sodelovanje z arhitekti in restavratorji. Ima opravljen mojstrski izpit za Kamnoseškega mojstra in ima opravljeno tudi usposabljanje za restavratorskega sodelavca.

Matej Erjavec

kamnosek, inženir oblikovanja-kamen, direktor

je diplomiral na višješolskem študijskem programu inženir oblikovalec - program kamnoseški mojster. Kot vajenec je začel aktivno sodelovati na projektih podjetja leta 2004. uspešno pa je zaključil izobraževanje za naslednje poklice: kamnosek, pečar-keramik, gradbeni tehnik.

KAMNOSEŠTVO ERJAVEC d.o.o.
Mahovnik 76
1330 Kočevje, Slovenija

Davčna št.: SI89990315
Matična št.: 6466311000

Kontaktirajte nas:
031 889 757 (Matej)
041 338 163 (Aleš)
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

© Kamnoseštvo Erjavec d.o.o. Vse pravice pridržane.